Til hjemmekomposterere

Kompostgutten

LiBiR er veldig glad for at kunder velger å benytte seg av muligheten til hjemmekompostering. I den sammenheng ønsker vi å undersøke hvor mange husstander som har hjemmekompost, samt gjøre innhenting enklere for våre renovatører.

Undersøkelser fra Kristiansand kommune viser at 42 % av husholdningene med hjemmekompostering kaster matavfallet i restavfallsdunken, istedenfor å kompostere matavfallet hjemme. I utgangspunktet skal ikke noe matavfall kastes som restavfall.

Vi ønsker derfor tilbakemelding fra kunder som vet at de er registrert med hjemmekompostering, men som ikke lenger komposterer matavfall selv. Vi ønsker også tilbakemelding fra kunder som er registrert med hjemmekompostering, og som fremdeles komposterer matavfall hjemme.

Vi ber derfor om tilbakemelding til LiBiR via vedlagt avkrysningsskjema, innen 15. august.   Avkrysningsskjemaet finner du her

Fremover vil det kunne forekomme tilsyn på husholdninger som er registrert med hjemmekompostering. Dette i forhold til om husholdningen faktisk har hjemmekompostbinge, om den er i bruk, temperatur og tilstand, og om husholdningen har brun dunk eller om grå dunk benyttes til matavfallet.

Husholdninger med hjemmekompostering vil få klistret på en lapp om hjemmekompostering på den grå dunken. Dette vil gjøre innhenting enklere for våre renovatører.

Har du andre spørsmål til LiBiR IKS?

Kontakt oss på tlf: 37 26 96 50 eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Med vennlig hilsen

 

LIBIR IKS